TUORTA da NUSCH

ENGIADINAISA

BENODIGDE GRONDSTOFFEN:

           spring-vorm

            koekenpan

            bakpapier

            Voor het deeg:                       (1/2 uur of langer van tevoren maken!)

            1 pakje roomboter

            450 gram bloem

            125 gram kristalsuiker

            1 mespuntje zout

            2 eieren

            Voor de vulling:

            200 gram walnoten

            200 gram kristalsuiker

            125 ml slagroom (= 1/8 liter)

            2 eetlepels water

 

WERKWIJZE:

1.         Smelt de boter zachtjes in de magnetron.

2.         Meng alle ingrediėnten van het deeg in de keukenmachine.

3.         Verdeel het deeg in drie porties en gebruik de eerst uitgerolde (op bakpapier) bodem als deksel. Keer hem om op aluminiumfolie. Deze deksel mag heel dun zijn, anders wordt de taart al gauw te eterig. Bewaar de deksel op een broodplank in de koelkast.

4.         Leg nieuw bakpapier op de bodem van de vorm en bekleed de bodem met deeg en druk de zijkanten iets omhoog tegen de rand (niet te hoog: dan zakt het uit c.q. valt het om). Prik gaatjes in de bodem.

            Zet de vorm even weg in de vriezer: circa 30 minuten.

5.         Verwarm de oven 10 minuten voor op 175oC.

6.         Smelt de suiker op laag vuur in de koekepan; de suiker mag niet verbranden ą bitter!

            Voeg 2 eetlepels water en blijf roeren tot de massa weer stroperig is.

7.         Voeg de slagroom toe en blijf zolang roeren tot het mengsel weer stroperig wordt.

8.         Voeg te noten toe en blijf roeren tot het mengsel weer stroperig wordt!

9.         Verdeel het mengsel over de bodem.

10.        Plaats de deksel, druk de zijkanten rondom aan met een vork en bak de taart.

 

BAKTEMPERATUUR:

BAKTIJD:

PLAATS IN DE OVEN:

175-200 °C

     40-50 minuten

onderste richel