Klettersteigen

   

Terugroepacties gordels en klettersteigsets         3 september 2012

Beste klant,

Het uitzonderlijke geval doet zich voor dat de afgelopen weken 6 fabrikanten producten uit voorzorg hebben teruggeroepen. De fabrikanten adviseren u met klem de getroffen producten niet meer te gebruiken en te retourneren.

Klanten die de betreffende producten via onze online winkels kochten, hebben al een email met de retourprocedure ontvangen. Uw veiligheid is ons van het grootste belang, daarom hebben we besloten nu al onze klanten per email te informeren.

Salewa klimgordels

Salewa terugroepactie gordels

Salewa roept een groot aantal klimgordels terug. Het betreft Civetta II integraalgordels en Vertigo 400 Alpindonna klimgordels. Bij periodieke veiligheidstesten is naar voren gekomen dat enkele van de gordels in belastbaarheid afwijken van de norm. Er zijn geen incidenten gemeld. Om elk risico uit te sluiten worden alle gordels vervangen.

Het betreft alle Civetta II gordels van voor 2012 en alle  Vertigo 400 gordels van 2009. Meer informatie vindt u op de website van Salewa.

Ook wanneer u uw gordel niet kocht bij ons, willen wij als service de retourprocedure voor  u regelen. U betaalt dan niet de internationale verzendkosten, maar alleen de kosten van een gefrankeerde zending naar ons (€6,75). Wij zorgen dan dat u zo spoedig mogelijk de vervangende gordel ontvangt. Onze retourprocedure vindt u hier. (pdf document)

Edelrid klettersteigsets

Edelrid terugroepactie klettersteigsets

Edelrid roept uit voorzorg een enorme hoeveelheid klettersteigsets terug. Aanleiding is een dodelijk ongeluk met een gehuurde klettersteigset. In een onafhankelijk onderzoek werd een verband gelegd tussen intensief gebruik van de set en afname in sterkte van de elastische banden.

Lees de laatste informatie op de website van Edelrid: http://www.edelrid.de/recall/

Ook wanneer u uw klettersteigset niet kocht bij ons, willen wij als service de retournering naar Edelrid voor u regelen. De verzendkosten worden door Edelrid vergoed in natura, u kunt kiezen uit een Edelrid karabiner of Nederlandse postzegels twv €6,75. Onze retourprocedure vindt u hier. (pdf document)

Meer terugroepacties van klettersteigsets

Het probleem van de Edelrid klettersteigsets blijkt ook bij sets van andere merken op te kunnen treden. Het betreft een constructiefout in de elastische banden. Hebt u een klettersteigset met elastische banden? Controleert u dan zorgvuldig of ook uw set teruggeroepen wordt. Het betreft niet alle klettersteigsets met elastische banden.

De onderstaande fabrikanten roepen ook klettersteigsets terug.
AustriAlpin
Edelweiss
Climbing Technology
Singing Rock
Misschien wordt dit lijstje de komende tijd nog langer. U kunt de actuele ontwikkelingen volgen via onze Facebook pagina, ook de websites van DAV en NKBV bieden actuele informatie. De retourprocedure vindt u op de website van de betreffende fabrikant.

Wij verkochten veel klettersteigsets van het Italiaanse merk Kong. Kong heeft ons bevestigd dat hun klettersteigsets de betreffende constructiefout niet hebben. Kong klettersteigsets worden dus volgens onze laatste informatie niet teruggeroepen.

Uw oude klimtouw voor Stichting AAP

Klimtouw inzameling voor Stichting AAP

Er is gelukkig ook wat goed nieuws te melden. Stichting AAP bouwt dit jaar een nieuw verblijf voor 350 apen. Wij verzamelen klimtouw en sturen dit door naar Stichting AAP. Met name de kleinere apensoorten vinden het heerlijk om in uw afgedankt klimtouw klimmen! U kunt afgedankt klimtouw sturen naar: Klimwinkel t.a.v. AAP, Marithaime 7, 6662WD Elst. Mocht u wegens de terugroepactie toch een zending maken, dan kunt u uw afgedankte touw meezenden. We zullen het verloop van deze charitatieve actie met u delen op onze Facebook pagina. Namens Stichting AAP hartelijk dank!

 

Het Klimwinkel klantenservice team
50NB - Klimwinkel
Klimwinkel.nl
Bergsportwinkel.nl
Bouldershop.nl
Klettersteigshop.nl

Marithaime 7
6662 WD Elst
The Netherlands
mailto: info@klimwinkel.nl
phone +31 (0)26 3704074
facebook.com/klimwinkel

Dit is een uitzonderlijke niet-commerciële email voor de veiligheid van onze klanten. U ontvangt deze email ook wanneer u zich niet hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.